Dzielnica Falenicy: Centrum
Wiek: 18 Dołączył: 23 Cze 2007 Posty: 94 Skąd: Warszawa-Falenica
Wysłany: 2010-05-29, 19:07
Jest otwarty od strony stacji. Otworzyli tam jakiś bar. Jeszcze remontują drugą część dworca, wydaje mi się że to będzie właściwa część czyli poczekalnia albo coś.
Wysłany: 2010-06-19, 11:49
No wreszcie coś się dzieje, stacja staje się pępkiem kulturowym Falenicy , nie tylko jako kawiarnia ale teraz jako kino i teatr, oby takich inicjatyw było jak najwięcej. Trzymamy mocno kciuki aby tak było jak najdłużej.
Wczoraj byłem w nowo otwartej Kino-kawiarni. Wszystko wyremontowali, oprócz podłogi i sufitu. [;
Ale z czystej przyzwoitości, mogliby zostawić jakąś część dworca - jako poczekalnie.
Wiek: 18 Dołączył: 23 Cze 2007 Posty: 94 Skąd: Warszawa-Falenica
Wysłany: 2010-07-06, 23:46
Witamy
Pewnie miejsca będą najbardziej oblegane w zimie, bo każdy woli poczekać w ciepłym pomieszczeniu niż marznąć na peronie. Ale najważniejsze że taka możliwość jest
Wysłany: 2010-07-31, 09:51
Przypomina to mi czasy kiedy było u nas kino "SZPAK" co prawda nie było kawiarni, ale trzeba coś nowego. Najważniejsze to duży plus za pomysł zagospodarowania stacji, która popadała w ruinę.
specjalna zakladka! to zobowiazuje : do czestszych tu odwiedzin i do dyskutowania z Wami repertuaru i wydarzen. Jesli macie jakies sugestie, zapraszamy.
Wysłany: 2010-08-23, 14:37
Mam taką sugestie oczywiście może jest to już w planach lub nie. Chodzi oto żeby może uruchomić przejście bezpośrednie do tunelu z kinokawiarnii, może wtedy więcej ludzi jeżdżący w kierunku Otwocka korzystałoby z kawiarni. Znając lenistwo ludzi nie chce im się wchodzić i wychodzić okrążać stacje aby wejść na drugi peron, oczywiście mogę się mylić ale znając mentalność ludzką tak prawdopodobnie jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum